Terugblik 2023 en vooruitkijken naar 2024

Seizoen 2023

Terugkijken heeft niet veel zin wordt er vaak gezegd. Toch doe ik dat heel bewust.

Afgelopen seizoen was een bewogen jaar. Wat vroeg in het seizoen begon met een zware NK eindigde plotseling met een 3voudige enkelbreuk. Waarbij het seizoen begon met een NK onder winterse omstandigheden en met vele hoogtemeters was het een zonnige maandagochtend loopje met de hond, over een vlak bospadje, welke het seizoen einde inluidde. Een kort seizoen. Maar ondanks een kort seizoen kan ik met trots terugkijken wat ik wel heb bereikt.

NK-wegrace                                               2de

Handbikebattle            overall               3de 

Handbikebattle eigen klasse H5       1ste

Nationale handbike competitie          2de

Met name naar de handbike battle kijk ik met trots en voldoening terug. Doordat ik  vorig jaar een verkeerde keus in tandwielen heb gemaakt en daardoor met pijn en moeite (op een veel te zwaar verzet) naar boven ben gecoacht door Ludo en Leon moest en zou het dit jaar anders. De handbikebattle van 2022 was een goed leermoment (wel 1ste in H5 maar met een tijd iets boven de 2uur niet tevreden)

Voor de handbikebattle 2023 (5x) dus ander tandwiel (veel kleiner) meer hoogtemeters trainen ook langer trainen. Dit bleek het recept! Sander en Henrike coachten me dit jaar naar een toptijd, net onder de 1 uur en 40 minuten.

En dat niet alleen. Na uitgerust te zijn van de battle ben ik daarna samen met Sander en Henrike helemaal naar de top doorgefietst. Altijd al willen doen!

Voorlopig geen Battle meer na 5 is het voor nu genoeg. Als beide kinderen (of broer en zus) mee fietsten gaan we weer of misschien begint het eerder te jeuken…voor nu andere bergen ….. Alp d’ Huez

Seizoen 2024

We gaan zien wat het wordt, vorig seizoen hebben we kunnen zien hoe snel het kan veranderen. We moeten gewoon meebuigen met het leven, maar zonder plan kom je nergens.

Wat is het plan dit jaar dan wel? Een ding stond al op de planning voordat ik na mijn blessure weer ging handbiken namelijk: de Alp d’ Heuz. Deze zal ik fietsen samen met leden en niet leden van TopFit Salland. Ivm met hun 10-jarige bestaan organiseren ze deze reis, een prachtig initiatief welke ik niet wil laten schieten.

Helaas is gebleken dat door de enkelbreuk mijn bewegingsvrijheid van mijn enkel minder is geworden. Hierdoor bleek het zitten in de handbike niet pijnvrij. Concreet betekende dit, trainen zonder voetenzak, minderlang trainen, minder plezier aan het handbiken.

Middels een zitanalyse door Wingstechnology bleek dat door een 28 inch fiets en een andere zithouding de ongemakken zouden afnemen. Een nieuwe handbike was het advies. Makkelijker gezegd dan gedaan… hoe financier je dit bijvoorbeeld?.

Ik wilde handbiken niet opgeven dus gingen we ervoor. Gelukkig bleek na een moeizame en lange periode de WMO goed gezind. Uniek Sporten is ook bereid om een deel voor zijn rekening te nemen. Hiermee kan een groot gedeelte gefinancierd worden. Met toezeggingen van de Stichting handbiker Niek waar de sponsoren aan bijdragen en een eigen bijdrage is de financiering bijna rond. Er komt dus een nieuwe handbike

Met de komst van een nieuwe handbike is er gelukkig ook nieuwe motivatie gekomen. Ik heb besloten om dit jaar enkel de NHC-wedstrijden te rijden. Dit zal niet geheel pijnvrij zijn maar het is niet anders.

Dit jaar zal ik ook voor het eerst in mijn nieuwe kleren verschijnen. Dit wou ik de wedstrijd in Delden vorige jaar al doen, maar dit was de eerste wedstrijd welke ik door mijn enkelbreuk niet kon verrijden…

Blij ben ik met de sponsoren welke mij ondersteunen en Handbiken voor mij mogelijk te maken. Niet alleen blij met mijn Supersponsor UNICOOL maar natuurlijk ook met de hoofdsponsoren Topfit Salland, Henk Bennink exclusieve houtbouw, Vakgarage MOL LUTTENBERG, CENTS advies, Koopmans l TBI, MEESTERS Reclame & Advies, WRBIKES Haarle.

Naast de deze sponsoren zijn er nog een aantal die mij ondersteunen in mijn sport. ERWIN OTTEN ADVIES, Fysiotherapie ZorgSaam, Kamphuis Fietsen, Redit Luttenberg, oosterwechel houten vloeren, Kamphuis zonwering, Fysiotherie/manuele Therapie Mark van der Putten en AQ cooling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *