NHC De kermisronde van Westerhoven

We zijn in Westerhoven aangekomen vanuit onze overnachtingsplaats Valkenburg. Ja u leest het goed, in Valkenburg! Morgen dan ook “uitrijden” op de Cauberg en de Keutelberg, ofwel hoogtemeters oefenen voor de Handbikebattle in Oostenrijk. Maar nu eerst de wedstrijd in Westerhoven.

Inschrijven, aankleden, fiets klaar maken en inrijden. Het parcours was niet veranderd ten opzichte van afgelopen jaar, zelfs de kuil in de binnenbocht van bocht 2 was er niet uitgehaald. Het parcours is niet optimaal. Het is wat het is, we moeten het er mee doen.

Om 13 uur start de wedstrijd. Het is voor mij een redelijke start. Ik wil graag nog iets verder naar voren, maar dat willen er meer. Bocht 2 gaat het voor mij direct al mis, mijn handbike gaat op zijn kant. Mijn helm knuffelde de grond en mijn handbike laat een kras achter op het asfalt. Balen maar ik krabbel direct op, Mijn elleboog bloedt. Ik zie ook sterretjes, maar begin rustig te fietsen. De sterretjes verdwijnen en ik besluit volle bak terug te knokken.

Na een aantal ronden verschijnen mijn concurrenten soms in beeld. Langzaam komen ze steeds iets meer in beeld. Ik rijd er bijna achteraan en wil er een poosje blijven zitten om weer op kracht te komen. Helaas neemt niemand het over van de voorste rijder, daardoor gaan we langzamer dan ik kan.

Wanneer iedereen bij het begin van het rechtestuk de binnenbocht neemt. Moet ik de buitenbocht nemen anders loopt het weer mis. Hierdoor moet ik direct vol gas om het groepje weer te achterhalen.  Van het groepje wil niemand, hier op deze plek, vooraan rijden. Dit komt omdat er veel wind is. Ik kom echter met vol gas eraan en mijn snelheid veel hoger. Ideaal om in te halen. Dit besluit ik dan ook zo hard mogelijk te doen zodat niemand direct achter mij uit de wind gaat rijden.

Beetje geluk, maar ik rijd nu eerste in de H5 en 2de overall. Dit was niet mijn bedoeling maar wel ideaal. Ik besluit dit tempo te blijven rijden, met in mijn achterhoofd de gedachte dat dit zwaar wordt, maar het is gelijk een goede training voor de battle Oostenrijk. Het is inderdaad zwaar helemaal als de wind toeneemt.

Tevreden met mijn Resultaat, 1e van mijn klasse. Jammer van de schaafwonden. Zin in morgen samen met Henrike even de Cauberg op fietsen.

 Mijn volgende NHC-wedstrijd is in 11 juni de Kees van Velzen cup in Beverwijk

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *