NHC John Vermeulen Ronde van Geldrop

De eerste wedstrijd van het seizoen. Een wedstrijd om 10.00uur ’s morgens in Geldrop. Met een reistijd van meer dan 2 uur besloten Henrike en ik er een weekendje van te maken. De kinderen hadden tenslotte vakantie.

In 2019 had ik hier ook gehandbiked dus het parcours was grotendeels bekend. In 2019 ben ik hier niet gefinished maar eindigde mijn wedstrijd in de struiken. Dit had een ziekenhuisbezoek en een gekneusde en gebroken rib tot gevolg.  Vandaag dan ook met een hele andere wedstrijdinstelling dan in 2019. Nu eerst maar kijken waar ik sta na mijn blessure en geen nieuwe oplopen. Met andere woorden kieken hoe het gaat en heel overkomen.

Bij het inrijden kwam ik er snel achter dat er 1 bocht was veranderd na 2019. Mijn ziekenhuisbocht. Door bouwwerkzaamheden was de weg hier breder, de drempel minder hoog, ofwel minder risicovol. Na drie ronden inrijden, kon ik de wedstrijd beginnen onder aanmoediging van mijn kinderen, mijn vader en moeder en natuurlijk van mijn vrouw.

De start van de wedstrijd was niet goed, vele malen werd ik ingehaald. Ik was duidelijk zoekende naar de juiste versnelling en het juiste tempo. De rest sprintte weg en er restte mij een inhaalrace. Mijn eigen race, hierbij in het achterhoofd houden dat ik de laatste tijd niet veel had gefietst en wel een uur moest volhouden.

Dit ging gelukkig erg goed. Redelijk snel wist ik de 1ste positie te bemachtigen in mijn klasse, de H5. Nu was het belangrijk in mijn tempo door te rijden, zonder een blessure op te lopen of deze erger te maken.

Mijn eigen race rijden, zorgde er uiteindelijk voor dat ik als 1ste eindigde in de H5. Maar voor mij net zo belangrijk, ik had geen last van mijn blessure, hopelijk morgen ook niet :).

Nu rust, herstellen en vakantie houden

Volgende NHC: 27 mei (pinksterzaterdag) 7de Kermisronde van Westerhoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *