NK wegrace 2023, BEEK Limburg

Erg zwaar Nederlands Kampioenschap wegrace 2023 in Beek, Limburg

Een Nederlands Kampioenschap om het seizoen mee te beginnen. Vorig jaar was dit een van de laatste wedstrijden. Best wel een vreemde keuze om de wedstrijd van 2uur met vele hoogtemeters zo vroeg in het seizoen te organiseren. We hebben nog amper op de weg kunnen trainen. Ik besluit hem toch te rijden; ondanks dat het meer dan 2 uur enkele reis rijden was. Vol goede moed gingen we op pad.

Helaas was er op de wedstrijddag regen, daarna regen en daarna nog meer regen. Oftewel een wedstrijd welke in regen werd verreden. Bij de start bleek dat i.v.m. de weersomstandigheden de wedstrijd werd ingekort, behalve voor de categorie H5. Laat ik nou net in deze categorie vallen :). Het parcours was erg mooi, helaas door de regen glad en gevaarlijk. Een zwaar stuk was de Adsteeg, een steile klim met een lang vals plat, die elke 3,5 kilometer opnieuw voorbij kwam. Het bizarre weer zorgde ervoor dat het ijzig koud werd. Met name op de afdalingen en bij een afdaling ging het bij mij dan ook bijna mis. Gelukkig wist ik in de race te blijven. De omstandigheden zorgde voor meerdere uitstappers. Onder andere de nummer 1 en 2 van de categorie H5. Dit zorgde ervoor dat ik na 1.48 uur gehandbiked te hebben uiteindelijk plotseling als nummer 2 op het podium stond.

Nummer twee op een NK! Het voelde door het zware weer en de uitstappers echter minder goed dan het zou moeten voelen.

Graag wil ik ook nog even wijzen op het mooie wedstrijdverslag op Handbiken.nl geschreven door Rogier Wiercx. Hij werd nummer 3 in de H5: => Zwaar NK Weg in Beek | Handbiken.nl  Deze Bikkel heeft ook 1.45 uur gehandbiked.