Op naar de HandbikeBattle in Oostenrijk

De HandbikeBattle is een handbikewedstrijd voor mensen met een beperking. Strijdtoneel is de klim naar de Kaunertaler gletscher in Tirol, Oostenrijk. De deelnemers gaan op armkracht naar boven, over een lengte van 20 km en met 867 meter hoogteverschil. Een mooie uitdaging voor handbikers van alle niveau’s. Voor sommigen een pure wedstrijd voor anderen dé sportieve uitdaging van het jaar.

Eindelijk is het dan zover, opgegeven en getraind voor editie 2020, door corona niet doorgegaan, maar editie 2022 is in aantocht!

Na 2014,205 en 2018 ga ik weer deelnemen, met als doel mijn eigen tijd te verbeter. Geen wedstrijd tegen andere deelnemers maar tegen mijn eigen tijd! Een verbeterde tijd neerzetten! Kan ik mijn eigen tijd nog een keer verbeteren? We zullen het zien de 23ste juni. Één ding is zeker ik heb er machtig veel zin in.

Speciaal aan deze keer is, dat twee kameraden voor mij afreizen naar Oostenrijk. Ludo en Leon zullen mij als Buddy begeleiden om mijn doel te halen. Ludo en Leon hebben weinig toch geen bergervaring. Het weerhoudt hen er niet van om in 2 dagen meer dan 2000 hoogtemeters te maken. Een dag voor de Battle zullen ze het parcours verkennen en doorfietsen naar de top van de berg.

Ludo en Leon hebben filmpjes van de editie 2018 bekeken. Ze weten ongeveer wat ze kunnen verwachten. Ze zijn niet teruggekomen op hun besluit. Leon maakt zich alleen zorgen of zijn verzet wel laag genoeg is. Om mee te fietsen in een laag tempo, soms richting de 5km/uur valt niet mee. Het komt vast goed.

een stevige klim!

De vragen beginnen nu te komen? Kan ik het nog een keer? Heb ik genoeg getraind? Heb ik aan alles gedacht? Zijn dit vragen of begint langzaam de wedstrijdspanning?

Ik heb mee voorbereid, trainen is gebeurd, helaas door omstandigheden niet zoals gehoopt. Het moment van rusten en de spullen klaarmaken is begonnen. De handbike is naar de fietsenmaker geweest en heeft een grondige beurt gehad. Hotel is geboekt, energierepen gekocht, vrij genomen.

Natuurlijk is het mogelijk dat ik mijn eigen tijd niet verbeter. In 2018 waren de omstandigheden perfect. Beneden fris en boven warm. Dit jaar zijn nu de voorspellingen minder. Natuurlijk kunnen de omstandigheden minder zijn. Het weer, de wind, slechte armen, materiaalpech, lekke band heb je niet in de hand. Het enige wat je in de hand hebt zijn je handvaten. Daarmee moet je het doen. De omstandigheden is wat het is.

We gaan ervoor!

2 reacties

  • Of je de tijd van vorige keer verbeteren zult,heb je zoals je al beschreef niet altijd zelf in de hand. Ik wens je ontzettend veel succes toe. En alleen al dat je meedoet heb ik heel veel respect voor. TOI TOI TOI.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *