NHC 4 2021 Rooie zondag Breda

Zondag 17 oktober alweer de laatste wedstrijd van 2021: Rooie zondag ofwel de kermis tour van Breda. Terwijl elders in de stad mensen 50uur dansen bij de dansmarathon van SBS, zal onze wedstrijd een uur in beslag nemen.  

De voorbereiding voor de wedstrijd was heel relaxed. Samen met mijn vrouw Henrike sliep ik in een hotel, vlakbij. Door de afstand was dit de juiste beslissing. Ook het ontbijt in het hotel kon voor een goede sportbodem zorgen. Vooral pannenkoeken en pennenkoeken.   

Mooi op tijd om ons rustig klaar te maken voor de wedstrijd waren we op tijd op de plek in Breda. Klaarmaken, ouwe hoeren met Willem (andere rijder) en Anky (zijn vrouw), eten, aankleden, wedstrijd-klaarmaken. Een half uur voor de wedstrijd klaar om in te rijden.

Bij het inrijden kwam ik er al snel achter dat dit een heel gevarieerd parcours was. Met een snel stuk en een langzamer stuk met veel scherpe bochten en een heel gevarieerd wegdek. Volgens mij had het parcours naast asfalt en verschillende soorten klinkers ook een gedeelte stoep en dat op een parcours van 1km. 

Benieuwd hoe mij dit afging ten opzichte van de rest ging ik van start. De eerste ronden misschien wel een beetje te angstig. Hierdoor kwam ik alleen te rijden. Dit was niet echt gewenst. Gelukkig kon ik het opbrengen om rustig te blijven. Hierdoor bleef ik mijn rondes rijden en kreeg het parcours steeds beter onder de knie.  

Ik bleef rustig mijn rondes rijden en was vooral gefocust om geen fouten te maken. Van de 2 man die ik inmiddels was genaderd, ging er 1 uit de bocht. Daardoor kon ik het gat dichtrijden en aansluiten. Ik bleef gewoon rijden zoals ik net ook had gedaan en dus reed ik langzaam weg en lag ik nummer 1 in de H5. Ik besloot zo door te rijden met af en toe een blik naar achter. Gelukkig kwam er niemand om mij te achterhalen. 

Het eindresultaat was dan ook de eerste plek in H5. 

Tevreden met dit resultaat! Oordeel zelf of de rode trui me goed staat (zie filmpje hieronder)

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *