NHC 1 2021 Varsseveld. Winst in Klasse H5!

 

Eindelijk was het dan zover. Een NHC-Wedstrijd, 2 geleden de laatste NHC-wedstrijd, 2 jaar geen wedstrijden gereden.  

Het was wennen, dat zeker, wel veel gefietst maar dit is heel wat anders. Je moet weer wennen aan de snelheden, de omstandigheden, mede-handbiker sen voor mij was het vooral wennen om snel door de bochten te gaan. 

Deze wedstrijd, onderdeel van de ronde van de Achterhoek, werd voor het eerst georganiseerd als NHC-wedstrijd. Op het industrieterrein met een mooi parcours, niet voor niets aangeduid als 5-sterren parcours. Helaas voor mij waren er veel bochten. 

Een wedstrijd welke tijdens de paralympische spelen werd verreden, hierdoor wist je dat twee toppers zich niet aan de start zouden begeven. Voor mij was het erg wennen en het bleek dat net als 2 jaar geleden ik nog te kort kom in de bochten. Ten opzichte van anderen moest en kon ik dat dan steeds op het volgende rechte stuk goedmaken. dit kostte veel energie, hierdoor kon ik ook maar net bijblijven in de groep. De groep waar nog 2 mensen voor reden

Ongeveer 2/3 ronden voor het einde koos ik ervoor om met het laatste beetje energie, in een ultieme poging, los te komen van de groep en naar degene die ervoor reed, Chiel, te rijden. Dit lukte, maar vergde veel energie. Samen met Chiel wist ik de laatste ronde uit te rijden. Chiel rijdt Klasse H4 en de absolute nummer 1 van vandaag Mark rijdt H3. Ik wist dan ook dat ik de eerste rijder was in de H5; mijn klasse.

Kortom: de eerste wedstrijd weer gereden, heel moe, maar heel blij met de eerste plek. 

Volgende wedstrijden:

02-09-2021 NHC : Tijdrit Para-cycling Amersfoort
11-09-2021 NHC : Kees van Velzen Hand Bike Cup Beverwijk
18-09-2021 NHC : Marathon Utrecht
25-09-2021 NHC : Adelante Wellspect Time Trial Beek (onder voorbehoud)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *