NK Handbike – Vondelpark

NK Vondelpark Amsterdam

De NHC-competitie was ten einde. Ik was als 4de geëindigd in de klasse H5. Hier was ik tevreden mee, er zat niet meer in. Er stond nu voor mij nog 1 wedstrijd op het programma, het NK. Ik had niet de illusie dat ik Nederlands Kampioen kon worden, zelfs niet op het podium. Ik wist eigenlijk van te voren dat ik kansloos was voor het eremetaal; daarvoor was het deelnemersveld simpelweg te sterk.

Amsterdam, het vondelpark was het strijdtoneel van vandaag (zaterdag 7 september). Parkeren was lastig met een bus welke te hoog is voor parkeergarages. Langs de weg in een doodlopende steeg vonden wij een parkeerplek. Onze parkeerplek grensde aan het vondelpark.

Ik ging mij inschrijven en Henrike bracht de fiets in gereedheid. Wederom, zoals zo vaak dit jaar, was er geen zon te bekennen en dreigde de regen. Na het inschrijven, ging ik omkleden. Voor het eerst in mijn eigen kleding. MeesterZ Reclame & Advies had deze ontworpen en de kleding wordt mogelijk gemaakt door een nieuwe sponsor die zich in het lopende seizoen aandiende. Hovenier Frank van der Wal is deze kledingsponsor.  Bij deze nogmaals bedankt voor het mogelijk maken van de kleding.

Het werd tijd om in te rijden en het parcours te verkennen. Het was een snel parcours, met 2 lange rechte stukken en 2 scherpe bochten welke je op hoge snelheid zeker niet kunt nemen. Het inrijden werd onderbroken door de huldiging van de vorige wedstrijd, niet ideaal maar iedereen verdiend zijn aandacht je wordt tenslotte niet elke dag Nederlands Kampioen.

De startopstelling werd gemaakt. Met nog 1 minuut voor de wedstrijd begon het te regenen. De wedstrijd begon dan ook in de regen. Met zijn allen doken we richting de eerste bocht en toen het rechte stuk op. Op het rechte stuk werd meteen snelheid gemaakt, met snelheid bedoel ik 40 km per uur. Sommigen denk ik wel richting de 50km per/uur, of misschien wel sneller.

Er kwamen groepjes, met een hele grote kopgroep. Ik fietste 2 ronden alleen maar kwam Chantal achterop, ik besloot samen verder te gaan. Alleen fietsen met deze wind en snelheid is gewoon niet vol te houden. Dit ging mooi, we gingen kopoverkop, de snelheid was goed. helaas na 24 minuten en 11 km gereden, ging ik geluid horen welke ik helaas van de vorige wedstrijd herkende. Dit betekende een lekke band. Mijn wedstrijd was over.

Er restte nog maar één ding, kijken. Tim de Vries reed alleen op kop, hij werd dan ook de winnaar. In de H4 klasse was het spannender Jetze Plat de beoogde winnaar had lek gereden en was na en pitstop,met uiterste inspanning, in de achtervolging op de kopgroep. Jetze redde het niet, waarschijnlijk omdat de snelheid van de kopgroep hoog lag met rondjes van +40 km per/uur.

Chiel werd in de H4 de Nederlands kampioen, in de laatste ronde wist hij Geert Schippers voor te blijven. Een sallandse Nederlandse kampioen. Met Chiel heb ik op één kamer gelegen met onze eerste handbikebattle in 2014. Extra knap aangezien hij halverwege vorig jaar de overstap heeft gemaakt van een kneezitter naar een ligger.

Helaas is het Handbike-seizoen voor mij voorbij. Nu de armpjes rust geven en opmaken voor volgend seizoen.

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *