NHC 11 Raboronde Heerlen

Een avondwedstrijd en op 3 uur rijden, dat betekent laat thuis of overnachten. Wij kozen voor het tweede. Een wedstrijd in de geboortestad van de huidige Nederlands kampioen Handbiken. Een voorwedstrijd voor de profs, waarvan sommigen net terug zijn van de tour. Een bochtige parcours door de stad. Dit beloofde een gezellige sfeer met waarschijnlijk niet het meest ideale parcours voor mij. We zouden zien.

We reisden af naar Heerlen en gingen op tijd weg. De weg was helaas druk, veel files en ander oponthoud. Gelukkig kwamen we toch ruimschoots op tijd over. Ook Willem zou de wedstrijd rijden. Hij was iets later weg gegaan maar kwam vlak na ons aan. We installeerden ons in de B&B en gingen ons na een lekkere bak koffie klaar maken voor de wedstrijd.

Bij het inrijden kon je direct zien dat dit een pittig parcours was. Dit parcours heeft alles, scherpe bochten flauwe bochten, asfalt, klinker, kinderkopjes, gladde stenen, klimmetje en veel oneffenheden. Het was dan ook opletten. Bij het inrijden vloog al iemand de dranghekken in. Bochten goed inschatten dus. Vooral waar asfalt in de bocht overgaat in gladde stenen. Bij de inrijd ronde wou ik remmen maar op de gladde stenen lukte dit niet. Je moest met de juiste snelheid de bochten ingaan.

De jury maakte de startopstelling, iedereen werd gepositioneerd naar zijn positie in de ranglijst. Ik moest de hulp inroepen van Gert Jacobs om mijn handbike even aan de voorzijde op te beuren zodat ik even kon draaien en alles gereed kon maken voor de start. Burgemeester Rob Oudekerk deed een woordje en gaf het startschot. De wedstrijd begon.

Direct na de eerste scherpe bocht begon het klimmetje. Achter mij ging iemand zo te horen de hekken in. Hard naar boven voor een goed plekje, bovendien was inhalen lastig op dit deel van het parcours. In de eerste ronde, op het plein, besloot Chiel dwars op de baan te gaan liggen, ik heb het niet meegekregen. Gelukkig kon hij snel verder, maar het gaf wel aan dat je moest blijven opletten.

Het werd een wedstrijd waarbij bijna iedereen allen reed. Ik dus ook, behalve het eerste kwartier waarbij Paul mij wist te volgen. Door de diversiteit in dit parcours had iedereen zijn eigen specialiteit. Hierdoor kwam het voor dat ik iemand twee keer inhaalde maar zij mij ook, het leek dan ook of wij samen reden voor de toeschouwer, maar voor ons absoluut niet.

Ik wist na een half uur dat ik op plek 7 lag. De 6 de plek was te ver weg om er voor te gaan, of ik moest veel risico gaan nemen. Ik besloot gewoon dit tempo te handhaven en niet te gaan voor de 6de plek en mij niet in laten halen door nummer 8. Vandaag moest ik daarmee tevreden zijn.

Na een uur kwam ik over de streep. Wederom leeg, kapot, moe; zoals dit seizoen vaker gebeurt. Wel weer een wedstrijd op tempo uitgereden. Door de crash kan ik merken dat ik wedstrijdritme mis. Het is niet anders. Met nog twee wedstrijden in het NHC-seizoen moet ik hiermee te reden zijn

Conclusie: Goede organisatie, Mooie sfeer, gezellige wedstrijd, alles bevattende parcours, niet mijn parcours, alles gegeven, meer zat er vandaag niet in.

Volgend wedstrijd:

NHC 12 Beek 17 augustus Tijdrit Adelante Wellspect Time Trial

NHC 13 Berg en Terblijt 15 augustus wegwedstrijd met Geulhemmerberg Adelante Challenge

Meer informatie: www.adelante-challenge.nl.

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *