NHC 10 Delden

Een wedstrijd dicht bij huis. Op een maandag een unieke kans om mij in een wedstrijd aan de hoofdsponsoren te laten zien. Deze waren zij dan ook uitgenodigd, net als de helpers en het bestuur van de stichting. Een parcours waarvan ik wist dat dit niet mijn ideale parcours is. Ik wist dat mijn bochtentechniek niet super was en door de hoge snelheid hier geregeld iemand uit de bocht vliegt. Vorig jaar zelfs drie, waarbij Willem zelfs met de ambulance naar het ziekenhuis ging. Gelukkig viel het uiteindelijk mee.

Voor de race werd nog even doorgenomen wie uit welke bocht was gegaan. Dit maakte mij er niet zekerder op, maar besloot een ding hier hoorde ik volgend jaar niet bij.

Deze wedstrijd was er altijd veel publiek eigenlijk langs het gehele parcours, machtig mooi. Helemaal uitzonderlijk omdat er geen wielerwedstrijd voor of erna is, iedereen kwam speciaal voor het handbike. De organisatie in Delden zorgt ook altijd voor een unieke sfeer met oa een fanfare, goede omroepinstallatie, fanatieke omroeper en natuurlijk kan een tapwagen in het oosten bij een feestje niet ontbreken.

Voor de race even in rijden. Helaas maar 2 ronden op de baan want voor onze wedstrijd was de wedstrijd van de aankoppel handbikes. De start volgde, rare opstelling alle categorie door elkaar. Een brede opstelling, breder dan de weg. Het startschot volgde, ik kwam klem tussen twee ligger, ik moest remmen om een botsing te voorkomen. Geen ideale start.

De race die volgde was vooral een inhaalslag, waarbij ik met nog 8 ronden op de klok de hele race alleen (binnen mijn klasse) heb gereden. Helaas koste dit veel energie en kracht en werd ik 8 ronden voor de finish benauwd. Eigenlijk ook niet gek met deze warmte.

Ik zat nu achter Kjeld. Ik besloot er even achter te blijven. Hopelijk alleen even bijkomen. Helaas was dit niet het geval en koste mij het al genoeg moeite om hem bij te blijven. De koek was op. Ik besloot dan ook achter hem te blijven en misschien was er dan in de sprint nog wat te halen.

Elke rond had ik richting de finish meer moeite hem bij te houden. Dit werd heel lastig. Ik moest daarom de laatste bocht richting de finish goed nemen en hem verrassen. Helaas was de verrassing een strobaal in de buitenbocht. Botsing. Gelukkig viel het mee en kon ik snel verder en werd ik vijfde in mijn klasse.

Gehoopt op meer, helaas zat dat er niet in vanavond. Helemaal kapot, leeg gereden.

Na de wedstrijd hebben we gezellig met enkele hoofdsponsoren en nog enkele familieleden uit Lettele (verrassingsbezoek) nagezeten. Heel erg leuk om te zien hoeveel interesse ze toonden in het handbiken en ook leuk dat ik direct weer wat tips mee kreeg om de volgende keer nog sneller te kunnen.  

Conclusie: Uniek sfeer, gezellige wedstrijd, warm weer, niet mijn parcours, alles gegeven, meer zat er vandaag niet in.a

Volgend wedstrijd: NCH 11 Heerlen 2 augustus 18.00uur

Een reactie

  • Je hebt een klasse prestatie geleverd Niek. Zware omstandigheden en technisch parcours, maar super gedaan. Óók de ontvangst en “afterparty ” was top geregeld. Bedankt allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *