7de NHC-wedstrijd: Ronde van Utrecht

Mijn eerste NHC wedstrijd na Veendam. Nog niet volledig hersteld van mijn “uitdebochtje”.

Na Veendam toch een dikke 300 km kunnen maken. De nieuwe fiets wordt weer redelijk eigen. Aardig kunnen trainen maar nog geen wedstrijdritme. Hoe zal het gaan. 1 ding is zeker koud is het zeker niet.

Vandaag op tijd weg richting Utrecht. Ronde Mali baan, vorige jaar ook. Parkeren bij de Sint Maartenskliniek. Eenmaal aangekomen werd snel duidelijk dat het dit jaar een andere baan was. Deze baan was veel verder weg van de parkeerplaats. Henrike haalde het startnummer op. Ik maakt ondertussen de fiets in orde. Half 12 besloot ik Henrike te bellen waar ze bleef. De baan en het afhalen van het startnummer bleek veel verder weg. Eigenlijk veel te ver. De voorbereiding liep hierdoor rommelig.

Voor de wedstrijd nog even het parcours kunnen verkennen. Een snel parcours met een versmalling in een scherpe bocht. Mmmhh is dit nu een goede baan voor mij? We zien het wel. De wedstrijd gaat zo starten. We gaan ervoor. En inderdaad het is een snel parcours met topsnelheden van mij rond de 38 km/uur. Ik had besloten geduldig te zijn, dit lukte, al koste dat moeite. Ik ging mee in een groepje met liggers. Altijd lastig want deze verliezen in de bochten minder snelheid. Hierdoor moest ik na een bocht telkens extra moeite doen om aan te haken. De bochten is ook niet mijn specialiteit. Ik heb het bocht incident gehad, maar ook vandaag in de 2de ronde vloog ik bijna weer uit de bocht. Het is het zeker niet beter geworden.

We waren op de helft. Het ging hard, maar ik kon bij blijven. Zat er meer in? Ik wist het niet en bleef geduldig zoals ik mij had voorgenomen. 2 ronden verder bleek er niet meer in te zitten, mijn handbike ging slingeren. Ik probeerde nog weer aan te haken en netter te fietsen, maar op de en of andere manier lukte dit niet. Ik besloot dat terugschakelen en iets zachter te gaan veiliger was. Ik wilde niet weer naar het ziekenhuis. Vandaag zat er gewoon niet meer in. Ik baalde. Maar hoe kwam het slingeren? Vermoeidheid? Miste ik kracht of was het gewoon wedstrijdritme? Na de race bleek wel mijn stoeltje weggezatk te zijn, dat verklaarde dat ik niet lekker zat. Verklaarde dat ook het slingeren? Laten we hopen.

Conclusie: Balend de 4 plek behaald, vandaag zat er niet meer in, wel wedstrijdritme opgedaan. I.v.m. de hittegolf, mijn boosheid en herstel van mijn rib besloten om aankomende week  rust te houden

NHC 8 in Breda zal ik zoals gepland niet verrijden. De volgende wedstrijd is: NCH 9 Opdam 14 juli

Maar eerst een toertochtje met het hele gezin: Salland mooiste op 7 juli

Zelf ook een tochtje fietsen met de handbike, de racefiets de toerfiets, de elektrische fiets of de MTB?  Kijk op https://www.sallandsmooiste.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *