6de NHC-wedstrijd: EnergyStock Jeugdronde Veendam

Na de vorige wedstrijd te zijn gecrashed en hiervan nog aan het herstellen te zijn, moest ik helaas besluiten om de 5 NHC-wedstrijd niet te rijden. De 5 NHC zou een zware, weliswaar hele mooie wedstrijd zijn, maar deze was ook een dag voor de 6de NHC-wedstrijd. Samen niet te doen.

Deze wedstrijd is de eerste wedstrijd met mijn nieuwe handbike, voorzien van reclame (Hier volgt in een latere blog meer info over). Helaas heb ik te weinig kunnen trainen om de handbike me eigen te kunnen maken door mijn gekneusde rib. Slecht 180 km op gefietst en ondertussen ook nog het e.e.a. veranderd. 

Dus maar kieken hoe het git…..inrijden ging redelijk. Slechte start. Verkeerd schakelen. De bochten voorzichtig. Hierdoor verloor ik veel snelheid. Niet erg was ik gewend met vorige handbike. Maar hierdoor wel telkens kracht nodig om weer bij te komen. En op een baantje van maar 800 meter viel dat niet mee.

Door de slechte start en het verkeerd schakelen, raakte ik achter op mijn concurrenten. Ongeduldig als ik was, zou ik dat direct rechtzetten. Hierdoor reed ik alleen, met ferme wind kostte dit energie en kracht. Gelukkig raakt ik na 3 ronden weer in een groepje. Ik besloot hier in mee te rijden.

Even in de luwte. Wel was dit een groepje met allen liggers. Ik had er dan ook maar iets profijt van. Door de krachten kreeg ik steeds meer last van mijn rug/rib. Een blik op mijn computertje deed me beseffen dat we nog niet op de helft waren. En nu werd de pijn al steeds erger.

In de 26 minuut besloot ik dat het verstandiger was om de strijd te staken. Voor de punten reed ik hem uit. Ik wist dat er maar 3 meededen in mijn categorie. Uitrijden was derde…met de daarbij behorende punten.

Helaas met een balend gevoel uitgereden, naar het podium. Bloemen ontvangen en een medaille. Van mij hoefde het niet, maar voor de organisatie kon ik niet direct vertrekken. Als handbikers mogen wij blij zijn met nieuwe wedstrijden. En dit was een nieuwe wedstrijd, uiteraard zijn er een aantal verbeterpunten maar hopelijk volgend jaar weer.

Door deze wedstrijd heb ik wel een aantal besluiten moeten nemen. Eerst rust nemen, Wennen aan de houding, conditie beter, geduld hebben. Vooral geduld is een hele moeilijke voor mij. Daarom besluit ik ook maar gelijk het NK tijdrijden in Wehl niet te verrijden. Deze wedstrijd vind plaats op een woensdagavond en is 1.45 uur rijden. Dit kost te veel energie om niet zeker te zijn of je deze rit voltooid. Ik besluit toe te werken naar NHC 7 in Utrecht

NHC 7: 23 Juni Ronde van Utrecht

Een reactie

  • Ha Niek,
    Topsport gaat met ups en downs. Balans krijgen tussen rijden op gevoel en op verstand. Daar was dit een goede wedstrijd voor om te oefenen zo te lezen. Goed dat je weer vooruit kijkt en ook even tijd neemt voor wat herstel!
    Succes! 💪🏼

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *