3de NHC-wedstrijd: Tijdrit Almere

De derde wedstrijd van het seizoen, een tijdrit over 21km. Of toch niet? Een mail, dag voor de wedstrijd, parcourswijziging alle 21 km werd 28 km. Of toch niet? startlijst zei 14 km. Duidelijk 14 km tot het uiterste. Briefing voor de start: het keerpunt was verlegd de tijdrit was nu 15,3 km en er was hulp aanwezig als je de draai niet kon maken bij het keerpunt. Achteraf bleek het 15,5 km te zijn en het keerpunt onmogelijk zonder hulp.

Een tijdrit tijdens een wielertijdrit, inrijden op het parcours is dus onmogelijk. Inrijden gebeurde dus op de tacx. Het weerbericht gaf gisteren windkracht 3 aan en we hadden de eerste 7 km wind tegen. Ik besloot alles te doen op het grote blad. Maar met 1 km bleek er veel meer tegenwind te staan. Ik besloot dat toch verstandig was om tegen de wind in naar blad 2 te gaan.

Ik besloot dus te schakelen qua blad; iets wat niet zo makkelijk is op deze fiets. Helaas ging dit niet goed. Ik werd al ingehaald. Dit schakelen koste mij dus veel tijd, maar het was niet anders. Nr. 1 en 2 waren veel sneller, maar kon ik plek 3 dan nog halen? Ik ploeterde door, tegen de wind in, de 7 km leken veel langer. Ik zag het keerpunt. Er stond 1 iemand bij, ik remde af om de bocht te kunnen nemen. Het mannetje zei echter ineens:  “Jij moet nog door!”. Dit was dus het keerpunt van de fietsers.

Weer veel snelheid verloren en ook veel energie verspeeld. Snel door naar ons keerpunt. Het was onmogelijk om dit keerpunt zelf te nemen. Gelukkige werd je snel geholpen. Nu weer schakelen naar het grote blad. Wind mee. Dus hogere snelheid.

De weg terug kende een 4-tal bochten. Beetje vreemde bochten als je het daar niet kent. Helaas schommelde mijn snelheid veel te veel. Ik wou vlak rijden. Helaas is dat niet gelukt. Dat kost alleen maar extra kracht.

De finish kwam in zicht, nog even alles geven. Alles gegeven maar was het genoeg voor een derde plek? 1 en 2 was denk ik uitgemaakte zaak. Op naar de uitreiking, we gingen het zien.

De uitreiking was weer een aanfluiting. De omroeper kon het niet helpen, hij werd voor de leeuwen gegooid met verkeerde informatie. Eerst ging het 2 keer fout bij de dames. De klasse waar ik in reed volgde, helaas geen 3 de. De 2de prijs bleek wel voor mij. De eerste prijs was voor Johan. En Mitch dan? Mitch was zeker 1 ook volgens hem, maar kwam niet voor in de uitslag. Computerfoutje? Foutje tijdwaarneming mylaps? Het zal nog wel gecorrigeerd worden! Voor nu dus 2de maar 2 rijders waren sneller? …dus eigenlijk 3de?

Vorig jaar maakte ik mij heel druk om deze foutjes. Nu is het al 3 wedstrijden goed gegaan dat mag ook wel gezegd worden. Vorig jaar ging het bijna elke wedstrijd fout, dus er is vooruitgang, laten we het positief inzien.

Tevreden over mijn eerste tijdrit ben ik niet geheel. Wel met de uitslag. Deze tijdrit had ik een gemiddelde van ruim 28 km per uur.  Hier kan ik niet tevreden over zijn. Het moet harder!

Volgende week NHC 4: Makelaardij Olav ronde van Geldrop

Aangezien de wedstrijd al om 10.00 uur is zal ik vrijdags afreizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *