2de NHC-wedstrijd: BRC Kennemerland

De tweede wedstrijd van het seizoen. Ditmaal op zondag dus zaterdags uitrusten, bus in pakken en de handbike voor de zekerheid testen. Testen over een heel kort rondje want het was heel koud. Dit beloofde wat voor morgen.

Zondagmorgen 9.15 uur thuis weg. De temperatuur gaf 3 graden aan. Vandaag een baan die ik vorig jaar ook heb gereden. Een bekend parkoers. Een lastig parkoers, waar alles inzit. Een bultje, vals plat, klinkerweg, asfaltweg en langzaam en een snel gedeelte.

Na een reis van 1 uur en drie kwartier aangekomen in Beverwijk. Het was 7 graden, niet erg warm. Bij het inrijden merkte je dat er ook nog een flink briesje stond. Tijdens het inrijden ging ik twijfelen, toch een shirt erbij onder, handschoenen aan? Ik besloot te gaan met korte mouwen en wielerhandschoenen zonder vingers.

De wedstrijd begon snel na de start opstelling. Ik stond niet juist bij de startopstelling, ik ben H5  en die horen vooraan. Het haalde mij niet uit mijn concentratie. De race begon, en na de eerste bult had ik de juiste positie al. De race die volgde was een mooie en ik had het niet eens koud.

 

Een zware race, waarbij ik al snel op plek 2 reed. De 1ste plek was niet haalbaar, deze was voor Roel de Bruin, hij is gewoon veel sneller.  Nu moest ik deze plek volhouden, de eerst 15 ronden ging redelijk, maar het uur duurde langer. 21 rondjes in totaal heb ik gereden om de 2de plaats, de bloemen en de beker in ontvangst te nemen.

Tevreden kan ik zijn met de tweede plaats in mijn klasse, wel moet ik er de volgende keer beter op letten wie er allemaal meedoet in de H5/O klasse.

In het filmpje is te horen dat Jens (mijn zoontje van 4) roept dat er iets is met de ketting. Als je zoontje van 4 al vindt dat de handbike kraakt wordt het echt tijd voor een nieuwe Handbike. Hopelijk binnenkort.

Volgende wedstrijd 20 april: NHC 3: Een tijdrit in Almere

Nooit eerder een tijdrit gereden, iemand nog tips?

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *