1ste NHC-wedstrijd: RWC Ahoy Rotterdam

De eerste wedstrijd van het seizoen, voor iedereen spannend. Heb ik goed getraind, waar sta ik ten op zichte van de rest? Met wie kan ik meerijden? of moet ik alleen? Een wedstrijd waarin veel duidelijke wordt maar hoe is het gegaan?

Veel vragen vooraf. De spanning was voelbaar. Bij mij maar ook bij de rest. Een dag van weer zien van vele mensen, niet alleen van handbikers maar ook van hun fans en buddy’s. Ook weerzien van de baan waar ik vorig jaar mijn allereerste NHC-wedstrijd had gereden.

Maar hoe ging nu de wedstrijd. Ja…, goed…, redelijk…, tevreden…. Ik weet het niet zo goed. Goed kan ik zeggen aangezien ik hoopte dat mijn gemiddelde snelheid 1 á 2 km boven vorig jaar lag. Dit was 1,4 km, dus ja daar kan ik tevreden over zijn. Redelijk kan ik zeggen omdat ik vandaag veel moeite had om het treintje bij te houden van vorige jaar. Deze handbikers hadden goed getraind. Ik had veel last van mijn rug, hierdoor besloot ik om na 20 minuten, een tandje lager te schakelen. Daardoor werd het helemaal moeilijk om aan te haken bij deze groep.

Tevreden kan ik zijn met de derde plaatst in mijn klasse, met twee rijders die gewoon een stuk beter zijn.

Al met al een leerzame wedstrijd die perceptief bied voor de volgende NCH-wedstrijd.

Volgende wedstrijd: NHC 2: BRC Kennemerland in Beverwijk

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *