Seizoen 2019: Veel verandering

Dit seizoen heeft Niek besloten om het heel anders te gaan doen.

Onderdeel hiervan is het oprichten van een stichting. Daarnaast hij heeft er uiteindelijk voor gekozen om te gaan trainen bij CRT-Raalte. Hij wou hiernaast eerst lid blijven van Riverside maar heeft besloten dit lidmaatschap op te zeggen. Bij handbikevereniging Riverside heeft hij het wedstrijd rijden helemaal ontdekt. Hier heeft hij ook vele gezellige momenten gekend. Hij heeft er ook veel groei doorgemaakt toch heeft hij de keuze gemaakt om ermee te stoppen. Hij heeft besloten het anders te doen.

Als je wilt veranderen moet je vaak iets opgeven – Bert Tiggelaar

Groeien doe je Buiten je Comfort Zone

‘No one is busy in this world. It’s all about priorities.’ – onbekend

Levensles: als je de juiste prioriteiten stelt, ben je nooit te druk voor datgene wat jij het allerbelangrijkst vindt.

Zo maar wat uitspraken waren aan ik moet denken. Deze uitspraken hebben mij doen beseffen dat dit seizoen anders moest! Maar hoe ga ik dat doen? Kan ik dat? Wil ik het vertrouwde opgeven? Mijn gedachten speelden er al langer mee, maar was veranderen wel goed voor mij? Moest ik niet tevreden zijn met wat ik had?

Veel vragen kwamen in mij op. Eén ding wist ik wel zeker dit wilde ik zo niet langer! Ook wist ik zeker dit vind ik mooi, dit wil ik blijven doen.

Ondertussen was het oktober en ben ik op de tacx (fietstrainer) in de garage alweer begonnen met de voorbereiding voor het nieuwe seizoen. Seizoen 2019. De Kalender was nog niet bekend. Niet altijd leuk; alleen en trainen in de garage. Handbikevereniging Riverside bood misschien wel de uitkomst: Gezamenlijk trainen in de huiskamer van Wezep. Dit heb ik slecht één keer ondernomen. Na deze ene keer wist ik, dit moet ik niet gaan doen op de maandagavond. 4 uur tijd (inpakken, rijden. uitpakken etc)  voor 1 uur trainen. Ik besloot, dat ik genoeg moest nemen met de eenzaamheid van de garage. Ik ging echter ook nadenken over het komende seizoen.

Hoe ga ik het aanpakken, om de komende seizoenen te Handbiken. Ik wil graag meer. Is er draagvlak om mij te helpen? Zonder draagvlak, kon ik mijn energie beter anders benutten. Ik besloot dit als eerste te onderzoeken. Hiervoor heb ik meerdere bedrijven gevraag of ze bereid waren mij te sponsoren. Uiteindelijk bleek hiervoor draagvlak.

Pfff…..dit wou ik toch? Of niet? Moeilijk, niet de makkelijkste weg. Ik besloot er vol voor te gaan! Wat moest er allemaal gebeuren? Een sponsordocument maken om meer sponsoren te krijgen! Een stichting oprichten, sociale media enz..

Ondertussen had ik van de gemeente Raalte een toezegging gekregen om een nieuw handbike te financieren. Echter zouden ze een standaard handbike financieren. Mijn eisen lagen hoger. Het kostenplaatje ook. Voor een nieuwe handbike kon ik kiezen uit meerdere leveranciers en Handbiken. Ervaringen van anderen en het uitproberen van een lighandike hebben mij doen besluiten om voor een kneezitter van Schmicking te gaan.

Een Sponsordocument werd gemaakt. Sponsors benaderd. De eerste sponsor toezegging kwam van vakgarage Mol Luttenberg. Dit gaf een boost maar ik besefte dat met 1 toezegging ik mijn Handbikeseizoen niet kon waarmaken. Inmiddels ben ik 3 maanden verder en gelukkig ook vele sponsoren verder. Zie op de website onder sponsoren wie mij een helpende hand toesteekt.

Een website moest er worden gemaakt. Hier bood mijn broer de helpende hand. Ik de ideeën hij bouwde van mijn ideeën een website. Was het ook handige een extra facebook account aan te maken? Ik besloot dit niet te doen. Moest ik gaan twitteren? Ja, misschien maar ik had er geen ervaring mee. Ik besloot twitter uit te proberen.

Het oprichten van een stichting om daar de sponsoring onder te brengen. Hiervoor benaderde ik een notaris. Meerdere personen kenden mijn ideeën en wouden mij wel helpen. Zij wouden ook zitting nemen in het bestuur. Dit leek mij een heel goed idee, ik kon het niet alleen. Een bestuur, bestaande uit een voorziter, een penningmeester en een secretaris werd gevormd. De notaris kon een oprichtingsakte maken.

Een Stichting, Sponsoren, Website en social media was in gang gezet. Deze stap had ik gedaan. Maar hoe ging ik verder met handbiken? De mogelijkheden werden mij nu allemaal geboden. Het belangrijkste is toch het hanbiken. Hier is het alles om te doen!

Drie keer in de week trainde ik op mijn tacx. De garage had ik nu echt wel gezien. Gelukkig was medio februari al mooi weer. Eindelijk naar buiten. Wat viel dat tegen. Ik had toch veel getraind deze winter? Buiten fietsen bleek toch heel wat anders. Helaas begin Maart slecht weer. Buiten trainen was gebeurd. Dan maar weer naar binnen. Een zware stap, buiten fietsen went snel.

In het handbikeseizoen 2018 ben ik erachter gekomen dat ik in wedstrijden veel verlies in de bochtentechniek. Door mijn verminderde motoriek laat deze te wensen over. Hier wou en moest ik aan werken. Om dit veilig te doen moest dit op een baan. Vorige seizoen ben ik in gesprek gekomen met bestuursleden van het CRT Raalte. Zij hadden een baan om te oefenen.

Ik benaderde CRT-Raalte om in september 2018 een paar keer te trainen op hun baan. Gelukkig stemden ze ermee in. De baan bleek ideaal om bochten techniek te trainen. Een korte baan met verschillende bochten. Snelle bochten en bochten waar de snelheid eruit moet. Vele korte intervallen.

Wat ging ik doen voor het seizoen 2019? Trainen op de donderdagavond met Riverside of koos ik CRT-Raalte of voor beide? Wilde CRT-Raalte dat wil? Ik dan?

Voor een training op donderdagavond was ik ongeveer 4 uurtjes kwijt. Bovendien reiskosten, niet eten met mijn gezin, de hele donderdagavond weg. De gezelligheid moest ik dan ook missen. Ik kon deze winter kijken of ik alleen verder kon. Deze winter moest ik toch genoeg nemen met de eenzaamheid van de garage.

Ik besloot dat ik die 4uur anders moest gaan besteden. Ik heb CRT-Raalte weer benaderd nu om dit seizoen te trainen. Hier stonden ze open voor. CRT-Raalte wilde graag dat ik dat ik lid werd. Logisch vind ik, ik werd onderdeel van hun vereniging.

Bleef ik lid van Riverside? Waarom niet, waarom wel dacht ik. Ik besloot mijn lidmaatschap op te zeggen. 1 jaar lid, veel gezellige momenten, leerzaam een vereniging die mij veel heeft gebracht, maar Als je wilt veranderen moet je vaak iets opgeven – Bert Tiggelaar – Alle energie kon ik nu steken in mijn gezin en in Handbiken.

Mijn gezin, mijn kinderen, mijn vrouw hoeven minder vaak te horen: Papa is trainen of papa gaat trainen. ‘No one is busy in this world. It’s all about priorities.’ – onbekend – In dat kader besloot ik ook te na dit seizoen te stoppen met de voetbal. Vrijwilliger bij de voetbal pfff..dat waren heel veel jaren en functies.

Dit seizoen veel veranderingen. Maar verandert er echt veel? Word ik hier beter van? Krijg ik meer rust? Kan ik meer tijd aan mijn gezin besteden? Groeien doe je Buiten je Comfort Zone. Hopelijk wel!

Uiteindelijke is het daar om te doen.

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *